Hatodik alkalommal

2018.05.15. 12:37

Az összefogásról is szólt a Fogyatékkal élők napja Móron

Már hatodik alkalommal rendezték meg a Móron a Fogyatékkal élők napját, ahol a sérült emberek mindennapjaiba kaphattak bepillantást az érdeklődők az érzékenyítő feladatokon, a bemutatókon, játékokon keresztül.

B. Kiss László

Az egyik állomás, ahol a résztvevők azt próbálhatták ki, milyen vaknak lenn

Fotó: önkormányzat

A móri Bice-Bóca Egyesület hivatalosan 1990 óta létezik, s bár eredetileg a nagycsaládosok civil szervezeteként alakult, menet közben felvállalta a fogyatékos és mozgássérült gyermekeket nevelő családok segítését is. A Tényi Sándorné, Helga vezette egyesület neve fogalom Móron. Nos, az egyesület – több más intézménnyel összefogva – hatodszor rendezte meg a Fogyatékkal élők napját, abból a felismerésből kiindulva, hogy hiába a rámpa, ha nincs olyan, aki feltolja rajta a kerekesszéket. Az akadálymentesítés önmagában kevés, ha a lelkek nem eléggé fogékonyak a fogyatékkal élők iránt.

A Fogyatékkal élők napján a különféle állomásokon mindenki saját maga is megtapasztalhatta, milyen az, amikor úgy kell megoldani egy feladatot, hogy nem használhatja valamennyi érzékszervét, vagy korlátozott a mozgásban.

Az egyik állomás, ahol a résztvevők azt próbálhatták ki, milyen vaknak lenn
Fotós: önkormányzat

A rendezvényt színpadi produkciók is színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában