A víz világnapja

2018.04.10. 07:30

Vízi világot teremtettek az Árpád úti óvodában

A krea­tív szülők és gyerekek ismét alkothattak az Árpád Úti Óvoda pályázatán.

Bokros Judit

A vízi élővilág, a vízparti helyszín is megjelent a műveken

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hosszú évekre nyúlik vissza az Árpád Úti Óvodában a víz világnapjához kötődő barkácspályázat, amelyet az ovi a krea­tív szülőknek és gyermekeiknek hirdet meg márciusban. A cél egyrészt az, hogy jobban fölhívják a családok figyelmét a vizek védelmére, másrészt az is szándék, hogy ezzel a kis „házi feladattal” a szülők több időt töltsenek együtt gyermekükkel. Hiszen akár közösen is kitalálhatják, milyen alkotást csinálnak, amit aztán együtt valósíthatnak meg.

Vannak családok, akik újra és újra beneveznek a versenyre (már amíg a gyerek óvodás), s minden évben valami különlegességgel rukkolnak elő. Előfordul, hogy még a nagyszülőt is bevonják a munkába.

Az idén öt művet állítottak ki az óvoda folyosóján. Az első helyezett, Ábel Ákos és családja például világítótornyos tengerpartot varázsolt a néző szeme elé egy hajóval. Volt, aki uszodát s a vízben úszó gyerekeket formált meg papírból, de a vízi élővilágot bemutató dobozmunka, sőt egy óvodás csoport elképzelt strandolása is megjelent a műveken.

A vízi élővilág, a vízparti helyszín is megjelent a műveken
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ismét látványos és ötletes megoldások születtek, látszott, hogy az alkotók igyekeztek sokféle, a környezetükben megtalálható, a vízhez kötődő tárggyal, anyaggal dolgozni. Kagylókat, köveket is fölhasználtak például. Próbálták a környezettudatos vízhasználatra is felhívni a figyelmet, több munka azonban inkább valamilyen vízparti élményt, hangulatot közvetített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában