300: a film címe pontosan ideillett

2018.04.27. 14:00

Fuss, Bogárd, fuss! – Hétköznapi hősök futócipőben

Háromszáz: a népszerű film címe pontosan ide illett. Legalább ennyien futottak szombaton az első alkalommal megrendezett sárbogárdi városi futóversenyen. A mozgás öröm! – állítják a szervezők. Így igaz!

V. Varga József

Rajt! Mosolyfutam, gyerekeknek.

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A RunBogárd Futóklub első alkalommal hívta életre a RunBogárd elnevezésű futóversenyt és családi futónapot.

Amint Sándor Katalintól megtudtuk: a Facebook-csoportot férje, Kun Szabolcs hozta létre még 2016-ban. Arra fókuszáltak, hogy összefogják a sárbogárdi futóközösséget, lehetőséget biztosítsanak közös futásokra, új ismeretségek kialakítására, a mozgással, a sporttal, a versenyekkel kapcsolatos információk megosztására.

A futóklub elsősorban a futókat fogja össze, de ugyanúgy szól a babakocsis futókhoz is, akik kisgyermeküket már a kocsiban tolva megismertetik a mozgás örömével.

A futónapon a felnőttek 21, 14, 7 és 3,8 kilométert teljesítettek
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Minden sportot szerető embert szívesen látnak a csoportban, de azokat is várják, akik kedvet kaptak egy kis sportos életmódváltásra.

Szabolcs és a futóklub másik két illusztris tagja, Varga Katalin és Már László 2017-ben teljesítette az Ultra Tisza-tó futóversenyt. A táv „csupán” egy kör volt, igaz, a tó körül, de írd és mondd: 111 kilométer hosszúságú!

A bogárdi futóverseny gondolata egy éve merült föl a már említett négy sportbarátban. Megfontoltan, hétről hétre álmodták, tervezték az attrakciót. Horváth István, a művelődési központ vezetője kísérő rendezvényként az egészségnapot hozta „tető alá” – így a két program jól összecsengett.

 

A hagyományteremtő napnak folytatódnia kell! – Sükösd Tamás, a város polgármestere is ezt erősítette megnyitójában. A futónap jó időben, jó hangulatban telt, a résztvevő hölgyek, urak csupa dicsérő szóval illették a kezdeményezést és a lebonyolítást is.

A szervezők a futónapon köszönthették Janota Zoltán tizenötszörös ironman futót, aki jó és okos versenyzést kívánt mindenkinek.

A közös bemelegítést Már Nóra vezényelte a gyerekeknek, majd a felnőtteknek is. A hangosból pezsdítő rockzene szólt, a szpíker, Kaufer Tamás szájához emelte a mikrofont, és már mondta is: vigyázz, kész…

A RunBogárd Futóklubnak jelenleg 55 tagja van, Szabolcsék úgy ítélik meg, hogy a futónappal, kilépve a virtuális térből, tovább erősödhet kis közösségük.

Edzőtársra, barátokra lelhetnek a „magányos távfutók”, s lépésről lépésre haladhatnak előre. Az 1 kilométeres mosolyfutamon több mint 100 gyermek állt rajthoz. A felnőttek négy távján 211-en mérették meg magukat.

Rajt! Mosolyfutam, gyerekeknek.
Fotós: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

Álljanak itt végül az eredmények:

21 kilométer

férfi: 1. Janota Zoltán 1:24:33, 2. Resz András, 3. Soltész János;

női: 1. Mihályi Fruzsina 1:51:41, 2. Juhász Klaudia, 3. Németh Katalin.

14 km

férfi: 1. Dóra László 1:10:24, 2. Fancsali András, 3. Gaál Dávid;

női: 1. Szőke Marianna l:10:05, 2. Tábi Melinda, 3. Hrozik Edit.

7 km

férfi: 1. Német-Bucsi István 0:28:54, 2. Bőle Péter, 3. Binder Tamás;

női: 1. Horváth Petra 0:34:14, 2. Pál Dóra, 3. Kaszanyi Barbara.

3,8 km

férfi: 1. Horváth István 0:16:19, 2. Hollósi Bence, 3. Goldberger Marcell;

női: 1. Horváth Kata 0:19:17, 2. Lukács Erika, 3. Fekete Zoé Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában