megkérdeztük

2018.04.30. 15:47

Olvasóink szerint szigorítani kellene a fegyverviselést az országban

Napokig rettegésben tartotta a székesfehérváriakat egy légpuskás, azonban szerencsére három napon belül elkapták a rendőrök. Ennek apropóján kérdeztük Önöket.

Feol.hu

Aszakember úgyvéli, megeshet, hogy frusztráció, bosszúállás lehet a légpuskás motivációja

Forrás: Shutterstock

Két hete ütötte fel a fejét a hír, miszerint meglőttek egy fehérvári lányt a nyílt utcán, fényes nappal. A hír hamar elterjedt, kiderült, hogy sajnos nem ő az első és egyetlen áldozat. Már tavalyelőtt is előfordult, hogy egy férfi egy lakótelepen lövöldözött, ugyan galambokra, de könnyen balesetbe torkollhatott volna az az eset is. Megkérdeztük Önöket, mit gondolnak, szigorítani kellene-e a fegyvertartást hazánkban?

A válaszadóink 18 százaléka mondja azt, hogy jó így a szabályzat, sőt ők még jobban liberalizálnák is. A magyarországi törvények jóval szigorúbbak, mint több, észak-amerikai államban, azonban ott rendre hallhatunk halálos áldozatokkal járó, értelmetlen balesetekről.

Voksolóink 21%-a szerint szigorítani kell, ez nem is kérdés. Ugyanennyien válaszolták azt, hogy a törvények megfelelően körülhatárolják, kinek lehet fegyvere, és kitől tiltják el.

A legtöbb szavazat azonban arra az opcióra érkezett, hogy igenis szigorítani kell a szabályokat, sőt még a fegyverek minősítését is át kellene vizsgáltatni. Jó lenne tudni, hogy történni fog-e bármilyen változás ezekben az ügyekben az ilyen esetek hatására...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában