Választás 2018

2018.04.08. 13:07

Magas részvétellel voksolnak Bicskén

Az országos átlaghoz hasonlóan a Bicske központú Fejér megye 03-as választókerületében is magas a részvétel. Bicske városában a 4-es szavazókörben, a művelődési háznál voltak a legtöbben, itt voksolnak az átjelentkezettek is.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán és lánya, a születésnapos Tessely Anna. Csupán egyetlen borítékot dobnak be az urnába, hiszen Anna ma 15 éves, még nincs választójoga. Születésnapi ajándékként voksolt jelképesen édesapjával Csabdin.

Rendkívüli eseményt nem jeleztek a választókerületben a „lakatos ügyet” kivéve, ami nem volt ügy. A baracskai általános iskolánál építkezés folyik, az egyik kerítésszakasznál álló kapun véletlenül benyomták a lakat nyelvét. Reggel 6 óra 20 perckor már kifelé jöttek a szavazóhelyiségből, nem történt fennakadás – egy kicsit nagyobb hírt képezett a dolog az országos médiában is.

Dél körül már több településen 40 százalék fölötti volt a választási részvétel a 03-as választókerületben, a legmagasabb Alcsútdobozon, Felcsúton, Sukorón. Csákváron és Baracskán kicsit alacsonyabb, de ott is 30 százalék feletti, ez némileg a helyi szokásoktól is függ. Vannak, akik mise és istentisztelet után voksolnak, mások a szőlőbeli munkák, vasárnapi kirándulás után térnek be a szavazókörbe.

Bicskén nyolc szavazókör van, tájékoztatott Benedek Eszter, az Országgyűlési Egyéni Választókerület bicskei választóirodájának vezető helyettese. A művelődési házban szavaznak az átjelentkezettek, az ő zöld színű borítékjaikat nem bontják ki (persze titkos a szavazás, kibontás után sem tudható, kinek a voksát tartalmazza), s április 14-én összesítik azokat. Itt szavazhatnak azok a hajléktalanok, akiknek semmiféle bejelentett lakhelye nincsen, vidéken az ő számuk elenyésző, így itt is. A környékbeli településekről is Bicskére jöhetnek az ilyen státuszú állampolgárok, még egy tucatnyian sem kérték ezt a lehetőséget, mondta el Benedek Eszter.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő Csabdin lakik, ő ott voksolt. Családjában ötükből hárman szavazhatnak, két kisebb lánya még nem nagykorú. Anna lánya a választás napján ünnepli 15. születésnapját, így vele közösen dobták az urnába az egyetlen borítékot az édesapa voksával. Mindenütt csönd és nyugalom van, szólt a tájékoztatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában