Szakmák éjszakája

2018.04.13. 19:13

Közösen szakmáznak péntek este Székesfehérváron

Harmadik alkalommal rendezik meg április 13-án 18 és 22 óra között a Szakmák Éjszakáját, amely Fehérvárhoz kapcsolódóan hetvenhét izgalmas programot kínál a fiataloknak.

Szanyi-Nagy Judit

Az utolsó kocka is a helyére kerül: az érintett iskolák diákjai rakták ki egy flashmob keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum logóját

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény a Székesfehérvári Szakképzési Centrum (SzSzC) tíz intézményében (a fehérvári I. István, Árpád, Bugát, Deák, Hunyadi, Jáky, Széchenyi, Váci, Vörösmarty iskolákban és a móri Perczel Mórban) zajlik.

A Szakmák Éjszakáját verőfényes napsütésben nyitották meg pénteken délután 16 órakor. Ekkor a hunyadisok látványos mazsorettbemutatója kezdődött az Országalmánál, melyet egy flashmob követett. Itt a Szakmák Éjszakáján résztvevő iskolák tanulóinak egy része rakta ki a centrum logóját.

Az utolsó kocka is a helyére kerül: az érintett iskolák diákjai rakták ki egy flashmob keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum logóját
Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Harmadjára rendezzük meg a Szakmák Éjszakáját, amely ezúttal 166 települést, 450 állami és egyéb fenntartású intézményt, valamint várhatóan több mint 50 ezer diákot mozgat meg – mondta el a megnyitón Molnár Attila, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSzFH) főigazgatója, aki azt is kiemelte: érdemes élni a szakképzési kínálat lehetőségeivel, hiszen Magyarországon ma már két szakma szerezhető meg ingyenesen.

A diákokat Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Szilvia, az SzSzC főigazgatója is köszöntötte. Utóbbi felidézte a közelmúlt fontos szakmai diákeredményeit is: a szolnoki (országos) Ágazati Szakmai Érettségi Versenyen Pál Éva (Árpád) könnyűipari ágazatban második, míg Tóth Barnabás (Jáky) közlekedésépítő ágazatban első helyen végzett. Arról, hogy az Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen Tüske Péter (Bugát) az ország legjobbja lett, lapunkban is beszámoltunk korábban.

A 77 programot tartalmazó Szakmák Éjszakája 18 órakor kezdődött, s egészen 22 óráig tartott. A diákok célja az volt, hogy megmutassák a pályaválasztás előtt álló társaiknak, mit rejtenek a szakmák elnevezései, és hogy milyen gyakorlati feladatok állnak az elméleti háttér mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában