Székesfehérvár

2018.04.20. 17:30

Jól jön a jó idő az útfelújítóknak, legyünk velük türelemmel!

Lezárások és forgalomkorlátozások keserítik a közlekedők mindennapjait. Nemcsak az autósok, de a buszok utasai is jobban teszik, ha tudatosan választanak útirányt, megállóhelyet, s figyelmesen kalkulálnak menetidőt.

Majer Tamás

A Seregélyesi út–Mártírok útja kereszteződését érdemes elkerülni, itt is felbontották az aszfaltot

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Régi-új helyzet van a Ligetsoron. Az ottani felújítási munkálatok legújabb fordulója a Ligetsor, Bregyó köz, Szedres dűlői garázssor, Szeder köz csomópontban épülő körforgalom. Tegnap a csomópont mindegyik ágát lezárták. Május 15-ig marad a „lakat”. Az iskola előtt lévő parkoló a Bregyó köz, a Szeder köz a Szeder utca, a Szedres dűlő garázssora a Kereszttöltés út, a Ligetsor a Mészöly Géza utca felől marad megközelíthető. Csütörtök óta a hotel és a Bregyó köz közötti ligetsori szakaszon sem kívánatosak az autók, előreláthatólag április 28-ig. A kivitelezés idején a Szedreskerti lakónegyed előtti parkoló zárva lesz, alternatívaként az autóbusz decentrum helye szolgál.

A Seregélyesi út–Mártírok útja kereszteződését érdemes elkerülni, itt is felbontották az aszfaltot
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Közműépítési munkák miatt a Seregélyesi úton, a Mártírok úti csomópont közelében lévő benzinkútnál is lezárás nehezíti a forgalmat. A Mártírok útja irányából az egyenesen vagy jobbra tartók is ugyanúgy csak a belső sávból mehetnek útjukra, mint a balra igyekvők. Jövő hét első napjaiban fejeződik be a munka.

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódó munkák indokolják a Szárcsa utca aktuális lezárását, a Basa árkon átvezető híd átépítése folyik, várhatóan május 10-ig. A Széchenyi, illetve a Sárkeresztúri úton kell kerülniük az autóknak és a buszoknak. A kerékpárosok vígan tekerhetnek a Szárcsán is.

A Sóstó rehabilitációja és az ezzel összefüggő útépítés miatt tegnap lezárták a Csíkvári utat. Itt a helyi járatú autóbuszok és a gépjárművek terelőútvonala a Homoksor.

A Zrínyi utca Huszár és Erzsébet utca közötti szakaszán március óta, június közepéig közműépítés zajlik. Átmenő forgalom nem lehetséges, az ingatlanok megközelítése biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában