Szent György napi borverseny

2018.04.09. 12:29

Borversenyt tartanak Móron, Wekerle emlékére

A hagyományos Szent György napi borversenyen belül az idén rendezik meg először Móron a Wekerle Emlékbor 2018 elnevezésű megmérettetést.

B. Kiss László

A Móri Borvidék borosgazdáinak hagyományos Szent György napi borversenyét az idén április 27-én, pénteken rendezik meg. A mintákat április 17-ig lehet leadni – tudtuk meg Frey Szabolcstól, a Móri Borvidék Hegyközsége hegybírójától. Az a gazda, akinek az ezerjója a borversenyen a legjobbnak bizonyul, a Móri Bornapok alkalmával az „Év móri ezerjó bora” díjban részesül.

A Szent György napi versengés keretén belül az idén rendezik meg először a Wekerle Emlékbor 2018 névre keresztelt versenyt. A versengés célja, hogy sikeresen összekapcsolódjon a jeles államférfi, a móri születésű Wekerle Sándor kultuszának ápolása a móri fehér borok ismertségének, hírnevének növelésével. A verseny győztese vándordíjban részesül és ezer, sorszámozott palackra vonatkozóan megkapja a névhasználat jogát. A mintákkal április 24-ig lehet jelentkezni – tájékoztatta lapunkat Buza Ernő, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában