Megváltozott munkaképességű

2018.03.04. 10:00

Program, hogy a társadalom aktív részei lehessenek a fogyatékossággal élők

Szakmai nap keretében ismerhetik meg a résztvevők a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek mindennapjait.

Szanyi-Nagy Judit

‒ Sokak számára még mindig kérdés, hogyan viselkedjenek, ha egy fogyatékkal élő emberrel találkoznak ‒ mondta sajtótájékoztatóján Molnár Tamás civil- és ifjúsági tanácsnok. Az eseményen arról a ‒ március 6-án megrendezendő ‒ szakmai napról esett szó, amely a foglalkoztatás új kihívásait igyekszik bemutatni, a megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élők munkavállalók szempontjából. A szervező fogyatékosügyi szervezetek hálózatának, az EsélyKörnek a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) is része, a programot Székesfehérvár önkormányzata támogatja.

‒ A látás-, hallás- és mozgássérült, valamint az autizmussal és más fogyatékkal élők mindennapjait bemutató szakmai nap formabontó lesz, több játékos elemmel, érintve a vállalkozóvá válás, a bedolgozás és a távmunka lehetőségeit is ‒ hangsúlyozta Szokó Zsolt, a LÁRKE elnöke. Már 75 regisztráltja van a Viktória Rehabilitációs Központban megrendezendő eseménynek ‒ tudtuk meg M. Papp Máriától, a LÁRKE irodavezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában