Együttműködésben iskola és ipar

2018.03.23. 12:00

Ötmillió forint értékben kapott eszközöket a fehérvári egyetem

A munkaerőpiac szereplőinek és az egyetemnek közös célja az innovatív fiatalok alkalmazása.

Szanyi-Nagy Judit

Sáfár Attila, az Óbudai Egyetem mestertanára a kapott eszközökkel

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A legfontosabb gazdasági területek egyikén, Székesfehérváron jelenleg két-háromezer betöltetlen álláshely van a gazdasági szektorban. Hogy ez a szám csökkenjen, szakembereket kell képezni – hangsúlyozta csütörtökön az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán Cser-Palkovics András polgármester. Itt az egyetemhez kapcsolódó és az onnan kikerülő, jövőbeli szakemberek egy része, valamint az E.On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. képviselői is megjelentek, hiszen a vállalat ötmillió forint értékű villamosenergetikai eszközkészletet adományozott a karnak. Haraszti Judit vezérigazgató-helyettes elmondta: sokat gondolkodtak azon, mit tehetnének a megfelelően képzett, innovatív fiatalokért. A megoldást egyértelműen abban látták, hogy jelen lesznek a képzésekben, segítséget nyújtanak a felsőoktatási intézményeknek.

Sáfár Attila, az Óbudai Egyetem mestertanára a kapott eszközökkel
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Célunk, hogy az egyetemről kikerülő hallgatók korszerű ismeretek és tudás birtokában, illetve a duális képzés során megtapasztalt munkakultúra ismeretében könnyen be tudjanak illeszkedni a munkaerőpiacra – erősítette meg a partneri viszonyt Gáti József rektorhelyettes, aki Györök Györggyel, a kar dékánjával közösen köszönetét fejezte ki a segítségnyújtásért. Mint azt Sáfár Attila mestertanártól megtudtuk: a kapott eszközök az ipar világából származnak, azokat a villamos- és gépészmérnökök, informatikusok egyaránt használni tudják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában