nőnap másképp

2018.03.05. 09:00

Tánccal, pálinkával dicsőítették az asszonyokat Sárkeresztesen

Összefogtak a férfiak Sárkeresztesen. Nem riadtak vissza semmitől, bátran nyúltak hangszerhez, csaptak föl verseskötetet, s ittak ki gyűszűnyi pálinkáspoharakat.

Majer Tamás

A történet a következő. Pár nappal lekörözve a közkeletű dátumot, Sárkeresztesen március 3-án megtartották a nőnapot. Most szombaton, hogy együtt legyen a falu, de nem a következő hétvégén, mert az már közel esik a forradalom ünnepéhez. Tudjuk jól a sárkeresztesi szervezőktől, érdemes egy-egy hétvégét üresen hagyni. Azonban mi térjünk vissza arra a pálinkára! Mervay Ferike elektromos zongorán muzsikált, őt a Tieger házaspár forgatós néptánca és Gyovai László szavalata követte. A főszervező Weöres Sándor Nő című versét mondta el. Ezután spicces férfiúk rendezték be füstös kávézóvá a teret, de nem feketéztek, inkább pálinkát iddogáltak, s asszonyaikat dicsérték feszt. Tieger Balázsé volt a kiszólás: a férfiak ennyi szépet csak akkor mondanak életük értelméről, ha részegek kicsinyt, vagy ha nőnapot ülnek. A színi jelenetet Izinger Attila, Suszter Norbert és Levente zenei elő­adása követte.

Sárkeresztesen nem március 8-án köszöntötték a hölgyeket Fotó: Igari Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában