környezettudatosság

2018.03.07. 09:30

Pellet-üzem és hőközpont épül Válon

Pelletüzem és hőközpont épül az idén a polgármesteri hivatal udvarán, több kazán kezdi meg működését. Napelemeket helyeztek el a középületeken, a környezettudatos gondolkodás jegyében.

Zsohár Melinda

A szobor mögött az óvoda, aminek a tetején napelemek termelnek áramot Fotó: SZÉ

Elfogadták a költségvetést ötszáz millió forinttal, amiből 150 milliót az említett beruházás teszi ki, mondta el Bechtold Tamás polgármester.

A környezettudatos gondolkodással határozottan indultak el az úton, ami hosszú távon szemléletváltozást hoz, egyben a helyi közösség jobb életminőségéhez vezet, takarékos üzemmódban. Leszigetelték az érintett épületeket, nyílászárókat cseréltek, s valamennyi közintézményen – iskolán, óvodán, hivatalokon, egészségházon, tűzoltólaktanyán, faluházon, még a sportöltözőkön is – napelemek állítanak elő elektromos energiát.

A szobor mögött az óvoda, aminek a tetején napelemek termelnek áramot Fotó: SZÉ

Pályáztak folyamatosan, az önkormányzat igyekezett a saját pénzéből is áldozni a nemes célra. Áprilisban kezdik az építkezést, az agripelletet, a mezőgazdasági és erdészeti melléktermék-darálékot is helyben állítják elő, amivel tüzelnek majd. Lényegében a távhőszolgáltatást valósítják meg kicsiben, községi méretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában