évtizedes kapcsolat

2018.03.23. 19:30

Lengyel, magyar két jó barát… – A magyar-lengyel barátság napját ünnepelték Fehérváron

A magyar-lengyel barátság napját tegnap számos helyszínen ünnepelték városszerte. Fehérvár és testvérvárosa, Opole, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat és az Opole Vajdaság a Szent István művelődési házban emlékezett az évtizedes barátságra.

V. Varga József

Fotó: fmh_foto

„Hiszünk abban, hogy keresztény európai hagyomány- és értékrendszerünk lehet csak alapja kontinensünk fejlődésének. Kiállunk egymás mellett, a barátság nevében segítjük, támogatjuk, és ha kell, megvédjük egymást” – hangsúlyozta beszédében Cser-Palkovics András polgármester.

Köszöntőt mondott Malgorzata Stelnicka, Opole alpolgármestere (akinek első hivatalos külföldi útja éppen Fehérvárra vezetett), Antoni Konopka, a vajdaság vezetőségi testületének tagja és Tanka Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

Malgorzata Stelnicka, Opole alpolgármestere Fotó: Pesti Tamás/ Fejér Megyei Hírlap

A műsorban közreműködtek magyar és lengyel fiatalok, a Hiemer-házban az opolei tojásfestő műhely vezetője tartott húsvéti foglalkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában