okoskocka

2018.03.02. 16:00

Fókuszban a Tehetséggondozás: Zengő szó a sárbogárdi Zengő oviban

Az óvodai tehetséggondozás mindennapjaira fókuszáltak a sárbogárdi központi óvoda műhelyfoglalkozásán. A szakmai találkozóra hét településről érkeztek vendégek.

V. Varga József

A tulipános módszert az Egy húron pendülünk nevű néptánccsoport tagjai „táncolták el” Fotó: Az óvoda

A Sárbogárdi Zengő Óvoda workshop keretében adott lehetőséget az érdeklődőknek arra, hogy betekintést nyerjenek az óvodai tehetséggondozás mindennapjaiba. A Fejér Megyei Tehetségsegítő Tanács – melynek tagja az óvoda is – programjaként megvalósuló rendezvényre Agárdról, Alapról, Nagyvenyimről, Pusztaszabolcsról, Sárbogárdról, Sárkeresztúrról és Székesfehérvárról érkeztek szakemberek. A programon résztvevők megismerhették az intézmény Zengő szó a gyermekekért elnevezésű tehetséggondozó programját, a tehetséggondozáshoz vezető utat, illetve, hogy hogyan vált tehetségponttá az intézmény.

A tulipános módszert az Egy húron pendülünk nevű néptánccsoport tagjai „táncolták el”
Fotó: Az óvoda

A helyi programot és a tájékoztatót Huszárné Kovács Márta intézményvezető prezentálta. Ezt követően a sárbogárdi központi óvoda pedagógusai olyan eszközöket és módszereket mutattak be, amivel a tehetségígéretes gyermekek hatékonyan fejleszthetők. Huszárné Karnis Eszter, a Fe-jér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézményének tehetséggondozó koordinátora a tehetségazonosítás eljárásrendjéről szólt. Az úgynevezett tulipános módszert az Egy húron pendülünk nevű néptánccsoport tagjai „táncolták el”, a gyermekek felkészítője Huszárné Várhelyi Ildikó és Kőrösi Erika óvodapedagógusok voltak. A fejlesztő játékokat a résztvevők is kipróbálhatták, így a program végén játszóházzá alakult a tornaszoba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában