közel tíz km hosszan

2018.03.29. 14:16

Felújítás kezdődött a 81-esen – Parkolókat építenek a régi móri buszpályaudvar helyén

Csaknem 10 kilométeres szakaszon újítják fel a 81-es főutat Mórtól a megyehatárig. A munkák elkezdődtek, ezért az autósok megértését kérik.

B. Kiss László

Nem csupán felújítják, de meg is erősítik a 81-es főút burkolatát azon a 9,2 kilométer szakaszon, amelynek most kezdődött el a felújítása. A nagy forgalmú útra ezen a Mór és a megyehatár között húzódó szakaszon autópálya minőségű burkolat kerül. Ennek köszönhetően az út felülete tartósan ellenáll a deformációnak, és nem gyűrődik fel – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet Törő Gábor országgyűlési képviselő, és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Kft. Fejér megyei igazgatója tartott. A munkálatok során 158 új KRESZ táblát helyeznek ki, összesen 4000 négyzetméter tartós burkolati jelet festenek föl, és rendbe teszik a vízelvető padkát is. Külön öröm, hogy az útfelújítás fásítással is együtt jár. Mint azt Molnár Istvántól megtudtuk, 100 lombos fát fognak elültetni az érintett szakaszon.

- A 81-es eme szakaszának magas műszaki színvonalon megvalósuló felújítása 1,23 milliárd forintba kerül, a beruházás fedezetét teljes egészében hazai forrás jelenti – mondta el a tájékoztatón Törő Gábor, aki arról is beszámolt, hogy a környéken nem ez lesz az egyetlen útfelújítás. Várhatóan májusban kezdik el a 81-esről Mórra bevezető út felújítását is a lovardáig. A beruházás 185 millióba kerül. A tervek szerint a nyáron állnak neki a Söréd-Csákvár közt húzódó, négy számjegyű út renoválásának. A makadám burkolatú út még – úgymond – életében nem látott aszfaltot. A felújításával, ami 1,7 milliárdba kerül, tehát régi adósságot törlesztenek – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A 81-es említett szakaszának felújítása szakaszosan történik, a munkálatok miatt fél pályás forgalomkorlátozás lesz, úgyhogy kérik az autósok megértését, türelmét – jegyezte meg a közútkezelő megyei vezetője.

Mór belterületén is útépítési munkálatok kezdődtek. A város szívében húzódó 8127-es számú út egy 750 méteres szakaszát is felújítják. Ezen útszakasz mellett található az a terület, ahonnan korábban új helyére költözött az autóbusz pályaudvar. Itt a város önkormányzata most autóparkolókat és zöldfelületet alakít ki – tájékoztatott Törő Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában