Egyed Mihály

2018.02.22. 14:00

Valóra vált álom – Tanuszodát avattak Sárbogárdon

A sport közösséget teremt, közösséget fejleszt – hangzott el szerdán a mezőföldi város tanuszoda-avatóján.

V. Varga József

A sárbogárdi sportmecénás, Egyed Mihály nevét viselő tanuszoda 457 millió forintból valósult meg, az építtető a Nemzeti Sportközpontok. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Megjelent az avatási ünnepségen Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára; Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos; Petrin László, a megyei kormányhivatal főigazgatója; Tanka Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke; Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere; Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke; Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője; Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó.

Sárfalvi Péter avatóbeszédében a többi között hangsúlyozta: az egészséges és sportos környezet kialakítása jó befektetés. A néhány éve indult állami programmal – amelyben tantermeket, tornatermeket és tanuszodákat is létesítenek – a tanulás és a mindennapos testnevelés körülményeit igyekeznek javítani.

– Ma sok gyermek és szülő, egy térség álma, régi vágya teljesült: tanuszodát kapott Sárbogárd és a környező települések – mondta Varga Gábor. – Köszönet illeti a kormányzati szándékot. A magyar kormány elhatározta, hogy hazánkban minden járásnak legyen tanuszodája, hogy ne legyen olyan régió, ahol a gyerekek elérhető közelségben levő uszoda hiányában ne tanulhatnának meg úszni.

Amint Sükösd Tamás kifejtette: a tanuszoda ügye azon dolgok egyike, aminek kortól, nemtől függetlenül mindenki örül. Mindenkinek van egy jó szava, pozitív véleménye hozzá, mindenki várta, mindenki mérföldkőnek tartja a város és a térség életében.

Tanka Csaba (b), Sükösd Tamás, Varga Gábor, Sárfalvi Péter és Petrin László
Fotós: Koppán Viktor Dávid

– A sportlétesítményhez az önkormányzat biztosította az ötezer négyzetméter területű telket, és ellátta azt alap infrastruktúrával – folytatta a város polgármestere. – Sárbogárd és környéke egy Makovecz-stílusú, favázas, gyönyörű tanuszodával gazdagodott; az uszoda a 25-ször 15 méteres, klasszikus úszómedencén kívül magában foglal egy kisebb, gyakorló medencét is; a beruházás összköltsége elérte a 457 millió forintot. Mintegy ötvenéves álom valósult meg mára!

A tanuszodát a nemzeti színű szalag átvágásával Sárfalvi Péter, Varga Gábor, Petrin László, Tanka Csaba és Sükösd Tamás avatta fel. Népdalokkal közreműködött a Sárszentmiklósi Általános Iskola Bakafityere, Kendermorzsa és Majorán éneklőcsoportja, Horváth Ferencné igazgató vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában