Indul a tanfolyam!

2018.02.17. 17:00

Tűzoltókat képeznek ki Ráckeresztúron

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Martonvásár, Tordas és Ráckeresztúr együttműködésében alakult meg.

Gajdó Ágnes

d

A nem tűzoltó képesítésű tagoknak önkéntes tűzoltó alaptanfolyamot tartanak Ráckeresztúron. Az érdeklődő férfiak február 17-én, szombaton már a harmadik alkalommal vehetnek részt a szakmai képzésen. A gyakorlati tudnivalókat az önkéntes tűzoltójelöltek szabadtéren sajátíthatják el, ahol megismerkedhetnek a tűzoltóautó felépítésével, kellékeivel, a tűzoltás mikéntjével, a különféle berendezések szerelésével, kezelésével.

– Fontos, hogy minél szélesebb körű tudást adjunk át a leendő kollégáknak – vallja az elméleti és gyakorlati képzést szívén viselő tűzvédelmi műszaki szakoktató, aki a munkavédelemről adott elő. Wagner Károly tűzvédelmi mérnök a tűzoltás szabályaival és szervezetével, valamint az alkalmazott tűzoltással ismertette meg a jelölteket, Fábián Tibor nyugalmazott tűzoltó alezredes és Pimper László tűzvédelmi mérnök, az egyesület elnöke a szakfelszereléseket és védőeszközöket mutatta be. Gaál Tamás, a Fejér megyei KMSZ szolgálatvezetője pedig szerelési ismereteket adott át, például a mentőkötél használatát, a különféle mentőkötéseket, a létramászást, a tűzcsap szerelését.

A szakszerű mentőkötél-használat Fotó: Martonvásári ÖTE

Terveik szerint a tanfolyam április 7-én, vizsgával zárul. Az önkéntes tűzoltók február 15-től riaszthatóak Martonvásár, Tordas és Ráckeresztúr települések területére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában