Télűzés negyedszer

2018.02.12. 07:45

Fehérváron fiatalasszony-farsangot tartanak, hogy elkergessék a telet

Negyedik alkalommal indult útnak a Szabad Színház szervezésében a fiatalasszony-felvonulás, hogy a Fő utcán végigvonulva elkergesse a telet.

Borsányi Bea

Ugyan vasárnap szépen sütött a Nap, mégsem ártott elűzni a telet

Vasárnap kora délután álarckészítéssel és farsangi témájú kézműves-foglalkozással indult a program az Igézőben, ahol ezúttal is sokan gyűltek össze. Az óvodás és kisiskolás korú gyerekek lelkesen festették a karneváli álarcokat, amelyhez gondosan megválogatták nemcsak a színeket, de az egyéb díszeket is. Volt, aki flitterekkel tette csillogóbbá a kelléket és volt, aki tollakat ragasztott rá. A foglalkozás vége felé pedig, ahogy közeledett a felvonulás ideje, előkerültek a jelmezbe bújt felvonulók, kicsik és nagyok egyaránt. A színes forgatag egyik résztvevője volt Vadócz Máté is, aki színésznek készül, ezért tagja a Szabad Színház gyermekjátszó csoportjának, a Prikulicsoknak. Sokat jár színházba. Vasárnap az Isten pénze című darab Marley-jának bőrébe bújt.

Ugyan vasárnap szépen sütött a Nap, mégsem ártott elűzni a telet Fotók: Pesti Tamás

- Az első musical, amiben szerepelhettem, ez a darab volt és mivel bárminek be lehetett öltözni, én ezt választottam. A figurának és a téltemetésnek persze nincs köze egymáshoz, de szerintem most nem is ez volt a lényeg. Ami engem illet, várom is meg nem is a tél végét – mondta el Máté.

- Fehérváron az asszonyfarsangnak vannak hagyományai, nem pedig a karneválnak. Ám mivel a belvárosban borospincék nincsenek, ezért azt találtuk ki, hogy legyen ez egy fiatalasszony-farsang, vagyis olyan felvonulás, amelyen feldíszített babakocsikkal is részt lehet venni – mondta el Nagy Judit, a Szabad Színház oszlopos tagja, a társulat motorja.

Jelmezek, felvonulás, eszem-iszom
Fotós: Pesti Tamás

A vidám hangulatú felvonulás rövid időre felverte a vasárnap délután csendjét, és mosolyra fakasztotta a Fő utcán sétálókat, akikből akadtak szép számmal, mert az időjárás gyönyörű napos volt. De azért nem ártott riogatni a telet, amely még a kertek alatt ólálkodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában