Menő a PSG!

2018.02.02. 06:45

Jelentős fejlesztések a sárbogárdi Petőfi gimnáziumban

A gimnázium, az Alma Materért Alapítvány jóvoltából, jelentős támogatást nyert a Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázaton.

V. Varga József

Erő és állóképesség a kondiszobában

Fotó: PSG

A Petőfi Sándor Gimnáziumban – a Volt sárbogárdi diákok az Alma Materért Alapítványnak köszönhetően – a következő tanév végéig számos program valósulhat meg (egyebek között napközis tábor, vetélkedők, gyümölcsnap, salátabár, rendhagyó sportnap, gasztronómiai utazás), melyekhez jelentős eszközfejlesztés társul – mondta el lapunknak Müller Viktória igazgatóhelyettes. A sorozat első eleme nagy sikert aratott a diákok körében: játékos projektnapon ismerkedtek a célokkal, témakörökkel.

A sportprogramok három helyszínen zajlottak: a kondiszobában, a tornateremben és a sportpályákon. Az osztályok csapatai sokféle feladattípusban mérették meg magukat és versengtek egymással, így minden diák megmutathatta, hogy miben tudja erősíteni csapatát.

A kondiszobában az erő és az állóképesség bizonyítása volt a cél; a tornateremben a gyorsaság és az ügyesség dominált váltóversenyek formájában; a szabadtéri sportpályákon pedig kosárlabda, méta és labdarúgás zajlott. A legügyesebb csapatok és a kiemelkedően teljesítő tanulók díjazásban részesültek.

Erő és állóképesség a kondiszobában
Fotós: PSG

A diákok forgószínpad-szerűen váltották egymást a különböző helyszíneken, míg a program többi résztvevője, egészséges alapanyagokat felhasználva ízletes salátákat, gyümölcskoktélokat készített társaiknak s maguknak. A diákok lelkesen, izgatottan várják a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában