Renoválás

2018.02.06. 07:30

Ragaszkodnak az aluljárós megoldáshoz Pusztaszabolcson

Amint azt már többször megírtuk: a vasútállomás épületének renoválása a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasúti szakasz felújításának keretében történhet meg az idén.

Bokros Judit

A pusztaszabolcsi vasútállomás épületére is ráfér a felújítás. Erre már van forrás

Fotó: Pesti Tamás

A projekt uniós forrásból valósulhat meg, és a pályakorszerűsítés mellett magába foglalja például a közeli Iváncsa vasútállomásának felújítását is.

Csányi Kálmán pusztaszabolcsi polgármestertől nemrég megtudtuk: a 2015-ös tervekben szerepelt egy elkerülő út is, amely segítene abban, hogy kisebb legyen a városon átmenő forgalom. A beruházás kivitelezője, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) azonban még a múlt év végén úgy tájékoztatott, hogy ez az elkerülő út nem épülhet meg a projektre szánt uniós forrásból. Az önkormányzat azóta is a helyzet megoldásán fáradozik.

Hétfőn a városba látogatott a Fővárosi Kormányhivatal Közlekedési Főosztályának képviselője, valamint a NIF projektmenedzsere – értesültünk Csányi Kálmántól. Mint kiderült: a vasúti átjárók ügyében hatósági eljárás van folyamatban, a szakemberek helyszíni szemlét tartottak. A beruházást továbbra is az elkerülő út megvalósítása nélkül tervezték, csökkentett költséggel.

A polgármester is kifejthette véleményét, s a városlakók érdekében elmondta: ragaszkodnak az aluljárós rendszerhez, tehát a nem szintbeli kereszteződéshez és elkerülő út megépítéséhez. Csak így érhető el ugyanis, hogy az átmenő forgalom ne a város útjain haladjon, és a helyieknek legyen lehetőségük a vasúti átjáró kikerülésére. Ehhez kérnek segítséget – közölte Csányi Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában