Tető van a fejük fölött

2018.02.24. 20:00

Ötszázmilliót nyertek a polgárdi iskola felújítására

Befejeződött a Széchenyi Általános és Művészeti Iskola viharban megrongálódott tetőszerkezetének (tornacsarnok, iskolai szárny) helyreállítása.

V. Varga József

A műszaki átadáson Török Szabolcs, a fehérvári tankerület igazgatója, Nyikos László polgármester és Kárpátiné Frank Éva iskolaigazgató tájékoztatta a sajtót a helyreállítás befejezéséről

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Amint beszámoltunk róla, a hirtelen érkező vihar jelentős károkat okozott a múlt év végén a településen; szerencsére személyi sérülés nem történt. Az iskolánál borzalmas állapotok alakultak ki, a tornacsarnok tetejét gyakorlatilag elbontotta az orkánerejű szél, megrongálódott az iskola III. számú épületének tetőzete, tönkrement a napelemrendszer.

A műszaki átadáson Török Szabolcs, a fehérvári tankerület igazgatója, Nyikos László polgármester és Kárpátiné Frank Éva iskolaigazgató tájékoztatta a sajtót a helyreállítás befejezéséről
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A tegnap megtartott műszaki átadáson Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerület igazgatója, Nyikos László polgármester és Kárpátiné Frank Éva iskolaigazgató tájékoztatta a sajtó képviselőit a helyreállítás befejezéséről.

Mint a sajtótájékoztatón elmondták, jelenleg még folyik az egyeztetés, hogy a diákok milyen ütemben tudnak visszaköltözni az épületbe. Lapunknak elmondták, a tornacsarnokot várhatóan hétfőtől átmenetileg újra birtokba vehetik a nebulók.

Amint elhangzott: példásnak nevezhető a kármentesítés kapcsán a tulajdonos önkormányzat és a működtető tankerület között kialakult együttműködés. Kicsivel több, mint másfél hónap alatt megtörtént a helyreállítás; a törmelék elszállítására, a tornacsarnok és az iskolai szárny tetőjavítására, a beázások megszüntetésére és a villamos hálózat felújítására összesen 38 millió forintot költöttek. A kivitelező cégek gyorsan, precízen dolgoztak. Polgárdi 6 millió forintot költött a kármentesítésre, Székesfehérvár önkormányzata 5 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz, de a helyi vállalkozók, civil szervezetek, magánemberek felajánlásai is segítséggel szolgáltak.

A káreseményre a vis maior alapból kap támogatást a város, a biztosító 80 százalékban megtéríti a napelem-rendszer helyreállításának költségeit. A tornacsarnok belső kárfelmérése után derül csak ki, hogy a sportpadlót ki kell-e teljes egészében cserélni.

Az iskola felújítására 500 millió forintot kaptak
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A tankerület az általános iskola felújítására az emberi erőforrás fejlesztési operatív program keretében 500 millió forint támogatást nyert, melynek nyomán várhatóan másfél éven belül jelentősen megújul az intézmény.

Jelenleg folyik az egyeztetés, hogy a diákok milyen ütemben tudnak visszaköltözni az iskola III. számú épületébe. A tornacsarnokot várhatóan hétfőtől átmenetileg újra birtokba vehetik a nebulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában