Magyar Magyarországért

2018.02.14. 08:45

Németh Szilárd szerint fontos kérdésekre kell választ adni április 8-án

A Fehérvári közéleti találkozások kedd esti rendezvényén Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselő volt a vendég.

Borsányi Bea

Németh Szilárd Vargha Tamás országgyűlési képviselő meghívására érkezett a Hiemer-házban tartott beszélgetésre. Mivel ez volt az utolsó a közéleti találkozások sorában a választási kampány indulása előtt, ezért Németh Szilárd fontosnak tartotta összefoglalni az elmúlt 8 év legfontosabb kormányzati intézkedéseit és az ország működése és védelme terén elért eredményeit. A Terrorelhárítási Központban tett tegnap délutáni látogatása kapcsán a hadsereggel és a terrorelhárítással kezdte. Kiemelte, a Terrorelhárítási Központ nem kis mértékben járul hozzá ahhoz, hogy ma Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, nélküle nem lehetne megvédeni a határokat.

- Köszönhető ez annak, hogy 2010 óta, amikor a Fidesz-kormány egy erkölcsileg és emberileg lerobbantott hadsereget és terrorelhárítást vett át, óriásit változott a helyzet az említett szervezetekben. A kormány most is azon van, hogy további fejlesztéseket tudjon végrehajtani. Ezen szervezetek szerepe kiemelten fontos, hiszen az elmúlt években 40 gyilkos merényletet követtek el Európában. Mára bebizonyosodott, hogy a terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a terroristák a migrációs hullámmal érkeznek Európába. A migráció ellen szólnak továbbá azok a tények, amelyek azt mutatják, hogy a már itt élő, harmadik, negyedik generációs bevándorlók sem illeszkedtek be és nem vették át az európai törvényeket. Sőt, mintha csak gombnyomásra radikalizálódnának.

A választásokig még 53 nap van, aztán választ kell adjunk arra a kérdésre, akarjuk-e, hogy Magyarország magyar maradjon, vagy bevándorlóországgá váljon.

Németh Szilárd az esemény résztvevőinek kérdéseire is válaszolt
Fotós: Pesti Tamás

A keddi beszélgetésen ugyanakkor szóba kerültek az elmúlt 8 év kormányzásának olyan eredményei is, mint a rezsicsökkentés – amellyel kapcsolatban Németh Szilárd elmondta, azon dolgozik, hogy legyen további csökkentés -, az államháztartás, valamint a költségvetés rendbetétele is. Ezzel kapcsolatban konkrétumok is elhangzottak. Az energiaszolgáltatási szektor 1062 milliárd forintot vitt ki az országból. Hazánk EU-ba történt 2004-es belépése és 2010 között egyetlen olyan év sem volt, amikor sikerült volna az államháztartási hiányt az uniós elvárásoknak megfelelően 3 százalék alá szorítani. A 2014-2018 közötti időszakban, annak ellenére, hogy az infláció 11,1 százalékos volt, csökkentették a rezsit.

- Mindezek amellett szólnak, hogy a kormány folytassa a megkezdett munkát. Mindannyian menjünk el szavazni április 8-án, és felelős választókként adjuk le a voksunkat. 2002-ben azt mondtuk, hozz magaddal még egy embert, ma azt mondjuk, hozz magaddal még két embert. Az előzetes felmérések pozitív eredményeinek ellenére sem szabad kockáztatnunk – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában