szavazás

2018.02.19. 12:01

Mennyire népszerű a mohai tikverőzés Fejérben?

Arra voltunk kíváncsiak az elmúlt héten, hányan ismerik és látták már testközelből a mohai tikverőzés hagyományát!

feol.hu

Fotó: Pesti Tamás

Az összes szavazat kis hányada, csupán 6% mondta azt, hogy idén először látogatott el a településre. Az biztos, hogy életre szóló élményekkel gazdagodhattak, az idei eseményről készült beszámolóinkat itt és itt olvashatják.

Ennél már jóval többen nyilatkozták azt, hogy minden évben részt vesznek a tikverőzésen, és bizonyára már hozzá vannak szokva a tikverőzők rikoltozásához, a tyúkok rikácsolásához, arcuk összekormozásához, az ízletes szalagos fánkokhoz, és a forró borhoz, teához. A népszokás nagy múltra tekint vissza, Pesovár Ferenc kutatómunkájának köszönhetően tett szert országos hírnévre.

Meglepő volt számunkra a harmadik lehetőségre adott szavazatok magas száma, ugyanis a válaszadók 70 %-a választotta azt, hogy nem vett még részt a hagyományőrző eseményen, de utánanéz, hogy mi is ez, hiszen mi is több alkalommal írtunk már erről a megyében és az országban is egyedülálló népszokásról.

Idén mi is ott voltunk a helyszínen, tekintsék meg összefoglaló videónkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában