Cél: a kultúra városává válni

2018.02.16. 06:45

Hatvanhatmillió kultúrára – Képviselő-testületi ülést tartottak Martonvásáron

A képviselők legutóbbi ülésükön foglalkoztak egyebek mellett a költségvetéssel és a gyermekétkeztetés térítési díjával is.

Fotó: Fortepan. Adományozó: Tóth Lajos

Az már a pár héttel ezelőtti közmeghallgatáson is kiderült, hogy a város 2018-ban több mint 3 milliárd forintos költségvetéssel tervez. Ezt a képviselők testületi ülésükön is elfogadták. Megtudtuk: mivel szeretnék, hogy Martonvásár a kultúra városaként lenne számon tartva, így a 6 millió forintos állami támogatás mellett a város még 60 millió forinttal száll be a kulturális költségekbe. A városatyák kifejezték továbbá abbéli reményüket, hogy a 2019-es költségvetés bevételi oldalán már számolhatnak az új ipari parkból származó bevételekkel is.

A gyermekétkeztetés térítési díjainak felülvizsgálata kapcsán elhangzott: az országszerte tapasztalható bér- és alapanyagár-növekedés miatt a közétkeztetésre átlagosan 8 százalékkal magasabb árat igényelt a szolgáltató cég. Így egy óvodai étkezés ára 375 forintról 400 forintra, egy általános iskolás étkezés ára 321 forintról 375 forintra emelkedik. Az emelkedés az önkormányzat költségvetésére 1,6 millió forintos pluszterhet ró. Ha a közétkeztetést 95 százalékban finanszírozó állam nem kompenzálja a díjemelést, a szülők is megérzik majd a drágulást.

A MartonSport Nonprofit Kft. tevékenységét értékelve elhangzott, hogy a szervezet 2017-ben majdnem 60 millió forint TAO-forrásból gazdálkodott. Mivel jelenleg 161 gyerek sportol itt, az utánpótlásnevelés elérte célját.

Az önkormányzat nagyon büszke a felújított római katolikus közösségi házra. A munkálatokhoz 2017-ben 15 millió forinttal járultak hozzá.

Vezető kép: Fortepan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában