„névnélküli” 120 kilós

2018.02.19. 07:30

Disznóvágás a pázmándi önkéntes tűzoltóéknál

Az elmúlt években minden disznó kapott egy becenevet a pázmándi önkéntes tűzoltóktól, mielőtt ledöfték azt. A mostaninak, amelyet a hétvégén vágtak le, különleges okból most nem adtak nevet, ez volt a névnélküli 120 kilós.

E.Várkonyi Péter

Korán volt az ébredése az önkénteseknek, mert hajnali fél hatkor már valamennyien talpon voltak, hogy aztán egy egész napos munka után, amely csapat-tréningnek is beillet, az estére kipihenjék fehér asztal mellett a vágás, a bontás, a hurka-és kolbásztöltés, a töpörtyűkészítés vidám fáradalmait. Napközben persze volt mit enniük és e mellé a kortyolgatás sem maradhatott el.

 

Az egész napos munkával, amelyen természetesen az önkéntes tűzoltó asszonyok és leányok is kivették a részüket, az önkéntes tűzoltók magukat látták el élelemmel. A hűtőbe tárolt finomságokat egész évben az ünnepekkor, a gyűlések után, a külföldi tűzoltók vendéglátásakor, az év közbeni nagyobb munka után, fáradtság és nagyobb költség befektetése nélkül fogyaszthatják. Pázmándon az önkéntes tűzoltóknak ezért többször jár a disznótor…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában