Pusztaszabolcs 

2018.02.21. 20:21

Civil Kurázsi Díjat kapott a nyugdíjas klub vezetője

Tíz éves hagyomány, hogy a városban Civil Kurázsi Díjat adnak át. Az ünnepséget ismét február 21-én tartották. 

Bokros Judit

A Hagyományok Házában jöttek össze szerdán a szabolcsiak, hogy megtudják, ki veheti át idén a Civil Kurázsi Díjat. Az elismerést évente két embernek ítélik oda a helyiek szavazata alapján.

A közönséget a Harmónia Nyugdíjas Klub éneke köszöntötte a Hagyományok Házában. Ezután a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány részéről Czöndör Mihályné emlékeztetett arra: 10 éve határozták el, hogy létrehoznak egy civilek által alapított, civilek munkáját elismerő díjat. Ez lett a Civil Kurázsi Díj, amelyet most a Harmónia vezetője, Dombrovszki Györgyné Kasos Julianna vehetett át. (Van egy másik díjazott is, ám az ő kiléte még titok, később kapja meg az elismerést. )

Dombrovszki Györgyné, aki Molnár Sándortól vehette át a díjat Fotó: Nagy Norbert

A klubvezető a méltatás szerint nagy munkabírással és kitartással szervezi a helyi nyugdíjasok szabadidős tevékenységét. A díjat az alapítvány elnöke, Molnár Sándor adta át, majd Dombrovszki György gitározott és énekelt, végül Csányi Kálmán polgármester köszöntötte a meghatott díjazottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában