Közösségi sportparkot terveznek

2018.02.16. 15:00

Az utakat fejlesztik Úrhidán, saját erő felhasználásával

A Kossuth utca felső szakaszának komplex rekonstrukciójáról nem mondott le az önkormányzat, továbbra is keresik a pályázati lehetőségeket.

V. Varga József

szabadidõpark

Fotó: V. Varga József

A csapadékos időjárás komoly károkat okozott a település úthálózatában – mondta el lapunknak Bognár József polgármester. A csapadékvíz balesetveszélyes mélységben megbontotta az utakat, a pályaszerkezet egy részét kimosta, a sáros-zúzalékos törmeléket pedig az utak alsóbb, kisebb meredekségű részein rakta le. A központi költségvetésből az utak karbantartására, fenntartására kapott forrás nem fedezi a helyreállítás költségeit, ezért a képviselő-testület vis maior pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. A 10 millió forintos támogatásból felújították az Arany János, a Kishegyi és az Újszőlők utca egy-egy szakaszát. Szükségük van további forrásokra, de a grémium szándékát fejezte ki, hogy a belterületi úthálózat fejlesztését akár saját erő felhasználásával is folytatniuk kell, a lakosság igényei szerint.

A betyárját! – A szabadidőpark sportparkkal bővül Fotó: FMH-archív (VV)

Az önkormányzat a multifunkcionális szabadidőpark tervezését és kialakítását már 2010-ben megkezdte saját tulajdonú ingatlanán, az Arany János utca mentén. A park a falu központjában, az iskolától és az óvodától mintegy 400 méterre található, területe több mint egy hektár. A játszótér, a fedett színpad, a 80-100 személy fogadására alkalmas beülő és a kis méretű futballpálya ütemezett létrehozásával megteremtették a kulturált szórakozáshoz, sportoláshoz való feltételeket. Az önkormányzat saját forrásból alakított ki parkolókat, és megkezdte a növényzet telepítését. Már korábban gondoltak sportpark kialakítására, ezen belül egy 200 méter hosszúságú futókör építésére, és egy 15 eszközből álló kültéri fitneszcentrum telepítésére. Most a Leader közösségi célú fejlesztései sorában lehetőségük nyílik újfent pályázni, és reményeik szerint szabadidőparkjuk az idén sportparkkal gyarapodhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában