Felújítási munkálatok

2018.02.14. 18:00

Megerősödő vágányok Abánál

Több mint egy hete zajlik a munkavégzés a 63-as számú főúttal párhuzamosan, az abai vasúti síneknél.

Szanyi-Nagy Judit

Amíg tart a munka, vonatpótló buszok szállítják az utasokat

Fotó: Pesti Tamás

Több tíz munkás dolgozik folyamatosan az Aba külterületén húzódó vasúti síneknél. Mint a MÁV Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk: a 45-ös számú, Sárbogárd-Börgönd-Székesfehérvár vasútvonalon januárban és februárban megerősítik a vágányokat. Ez vasbetonalj-cserét, furatjavítást, kitérő- (váltó) és síncseréket, útátjáró-felújításokat, kitérő- és vágányszabályozást foglal magában.

Azt, hogy erre miért van szükség, szintén a MÁV-tól tudjuk: a pályamunkák célja, hogy a hamarosan megnövekedő forgalom miatt javítsák az üzembiztonságot. Ugyanis a Budapest-Pécs vonalon február 26-án induló, Kelenföld és Százhalombatta közötti pályarekonstrukció idején ezt a vasútvonalat is kerülő útirányként veszik igénybe a személyszállító- és tehervonatok. A felújítás várhatóan 2019 tavaszáig tart majd.

Amíg tart a munka, vonatpótló buszok szállítják az utasokat
Fotós: Pesti Tamás

Kérdésünkre, miszerint ezek a munkálatok miként érintik az Abán át közlekedő vonatokat, a következő választ kaptuk: a jelenlegi vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok a 45-ös vonalon, ezért napközben néhány vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A február 5-től február 25-ig érvényes menetrend megtalálható a MÁV honlapján (a változás elsősorban a Sárbogárdon keresztül Cece és Székesfehérvár között utazókat érinti 8.30, 9, 10, 11, 16, 17, 18.30 és 20 óra környékén), valamint ugyanott elérhető a február 26-tól érvényes, Budapest-Pécs és a csatlakozó vonalakra vonatkozó menetrend is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában