Hagyomány, ünnep

2018.02.24. 10:44

„Megalapozták” A Dél Kapuját Abán

A sAmBhAla Gyógyító Központ koncepciója és az Abai Tudományos és Technológiai Park fejlesztési tervezete már a tavalyi év végén elkészült. Most az alapokat fektették le.

Szanyi-Nagy Judit

„Megalapozták” A Dél Kapuját

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Hunyadi Mátyás magyar király 1443. február 23-án, 575 éve született. E jeles esemény apropóján gyűlt össze Aba apraja és nagyja, hogy megmutassák: az összefogásban kiemelkedőt alkotó emberi közösségek legyőzhetetlenek. Az ünnepi program több helyszínen és számos közreműködővel zajlott. A Langaléta Garabonciások gólyalábas bemutatót tartottak, koncertet adott Sasvári Sándor színművész, a Bartina, a Kákics és a szamosújvári Ördöngös Zenekar, de ‒ a teljesség igénye nélkül ‒ voltak zászlóforgatók, tűzzsonglőrök és lovasíjász-bemutató is. Késő délután lefektették A Dél Kapuja alapjait: az alapkőletételben közreműködők hanghatásokkal színesítették az eseményt.

„Megalapozták” A Dél Kapuját
Fotós: Szanyi-Nagy Judit

‒ Amiről A Dél Kapuja szól, nem más, mint kelet és nyugat találkozása, harmonizálása, míg a Mátyás király-emlékév ‒ a hagyományokon túl ‒ a nagy igazságok eljövetelét jelenti. E gondolatok jegyében helyeztük el azt a kilenc kristályból álló kelyhet, alapkövet, melyet aztán a Szent Korona hiteles másolatával áldottunk meg ‒ mondta Kossa Lajos polgármester. SZNJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában