A reménység helye is

2018.01.17. 15:00

Tornyai Gábor atya felszentelte a ravatalozót Kisfaludon

Felszentelték a január elején elkészült ravatalozót a Malomhegyi utcai temetőben.

Borsányi Bea

A ravatalozó önkormányzati forrásból, a Városgondnokságon keresztül mintegy 21 millió forintból valósult meg. Az épületben a korábbi azonosító mellett új helyiségek is kialakításra kerültek: egy papi öltöző, egy takarítószeres raktár, valamint egy mosdó és egy mozgássérültmosdó. A beruházás összegéből jutott a bejáratnál lévő kerítés felújítására és a ravatalozó körüli terület térkövezésére is.

A felszentelés előtt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, az elmúlt években több kisfaludi lakossági fórumon is előkerült az a jogos és méltányolható kérés, mely szerint a helyiek szeretnének egy méltó ravatalozót a temetőbe.

– Az újonnan létrehozott épület olyan helyet biztosít, ahol a hozzátartozók, ismerősök és barátok méltó módon búcsúzhatnak el az elhunyttól, majd kísérhetik el utolsó útjára. Nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között tehetik meg – indokolta

a polgármester.

Az új épület környezete is megszépült Fotó: Pesti Tamás

A városgondnokság vezetője, Bozai István emlékeztetett, a beruházás határideje tavaly év vége volt, de mivel a kivitelező tartotta az ütemtervet, ezért már karácsony előtt elkészültek a munkával.

A ravatalozót Tornyai Gábor atya szentelte fel, aki bevezető szavaiban elmondta, a hely nemcsak a gyász, de a reménység helye is, hiszen keresztény hitünk szerint van távlat, ahová előre tudunk tekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában