Jótékonysági estély, hetedszer

2018.01.07. 10:18

Élményt adnak Fehérváron a fogyatékos embereknek

Hetedik alkalommal rendezték meg szombaton éjjel a Magyar Király Hotelben a székesfehérvári Jótékonysági estélyt, amelynek fővédnöke az idén Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány elnöke volt.

Gábor Gina

Fotó: Nagy Norbert Az esten fellépett az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

Amikor hét éve először hirdették meg a jótékonysági estélyt, úgy érezték, sok nagyszerű rendezvénye van a városnak, de nincs olyan, amely méltó módon nyitná meg az évet, és igazi társadalmi eseménnyé válhat, olyanná, ami komoly és fontos célokat támogat. A jótékonysági estély hagyománnyá vált, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket: évről évre egyre többen állnak a jó ügyek mellé, akár úgy, hogy részt vesznek az estélyen – ahol igen komoly belépő van --, vagy úgy, hogy szponzorként segítenek. Az idén a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatják – ezúttal nem „csak” a borárveréssel egybekötött estély bevételéből, hiszen a gyűjtés már korábban, az adventi jótékonysági futással elkezdődött. Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amit az estély előtt tartott Cser-Palkovics András polgármester, Miklósa Erika, az estély háziasszonya, Rábai Ildikó, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon igazgatója és Lengyel Zsófia, válogatott paratriatlonista, az est moderátora.

Fotó: Nagy Norbert
Az esten fellépett Szirtes Edina Mókus és zenekara

Az adventi időszakban évről évre bebizonyosodik, hogy sokan tudnak és akarnak segíteni – hangsúlyozta a polgármester, Cser-Palkovics András, de jó volna, ha ez a szándék fennmaradna, hiszen a támogatásra egész évben szükség van. Miklósa Erika, Kossuth-díjas énekesnő arról beszélt, 21 éve költözött Fehérvár vonzáskörzetébe, Bakonykútiba, de sok év telt el, amíg megszólították. Talán nem gondolták, hogy egy világjárt művésznek van kedve szerepet vállalni a város életében. Elmondta, nagyon örül, hogy évek óta részese lehet ennek az elegáns estélynek. Arról is beszélt: ő találta ki, hogy a Frím Jakab otthon gondozottjainak a támogatásból elsősorban élményt igyekezzenek nyújtani. Sportolóként sokszor találkozik fogyatékkal élő sportolókkal. Az a tapasztalata, hogy élményre jut a legkevesebb összeg. Valahogy mindig másra kell a pénz: eszközökre, az épület fenntartására, felújítására és más dolgokra. Pedig a sérült emberek is nagyon szeretnének élményeket gyűjteni: nekik helyzetükből adódóan sokkal nagyobb nehézséget jelent eljutni egy kiállításra, színházba vagy egy kirándulásra…

Fotó: Nagy Norbert
Az esten fellépett az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja

Miklósa Erika azt is elmondta: az idén nagyszerű társa is van a háziasszonyi feladatok ellátásában. A látássérült Lengyel Zsófia, aki ráadásul hitelesen képviseli az érintettek problémáit, úgy, hogy részt vesz érzékenyítő programokban. A csinos, jókedvű Zsófi elmondta, kicsit izgul, hiszen neki fejből kell tudnia minden nevet, csak a memóriájára támaszkodhat – de a helyzet is egyedülálló, hiszen nem nagyon fordult még elő, hogy egy látássérült hölgy vagy úr vezessen egy jótékonysági estélyt. Rábai Ildikó, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon igazgatója megköszönte a támogatást, és azt mondta, boldog, hogy ennek jóvoltából régi vágyaikat tudják valóra váltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában