Védőháló a családokért

2018.01.07. 11:00

Társ-suli workshop volt Cecén a 7-8. évfolyamosoknak

A Sáregresért Közhasznú Egyesület jóvoltából a cecei általános iskola hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulói tréningen vettek részt.

Bajer Tiborné

ghg

A program a „Védőháló a családokért” című pályázat keretében valósult meg.

A tréning célja az volt, hogy a diákok ismereteket szerezzenek a párválasztás, párkapcsolatok megélése témakörében, képesek legyenek társkapcsolataik tudatosabb kialakítására, képet kapjanak a korosztályuknak megfelelő viselkedésmódokról, kialakíthassák saját álláspontjukat, és véleményt alkossanak.

Az első órán 25 állítást, kérdést kaptak a gyerekek a párkapcsolat témakörében, melyekre nagyon nyíltan, őszintén válaszoltak. Határozott véleményük volt a párkapcsolatokról, konfliktusaikat személyesen beszélték meg, türelem és őszinteség jellemezte őket. Elmondták, hogy a szüleik részéről nem mindig ezt tapasztalják. A tanulók többsége nem szeretné a szülei példáját követni. Kiderült: a lányok jobban kimutatják érzéseiket; és a diákok egyöntetű véleménye, hogy a párkapcsolatban a fiúknak kell kezdeményezniük.

A diákok nyíltan, őszintén válaszoltak Fotó: Bajer Tiborné

A második órát a valóság és az illúzió témára építettük. Beszélgettünk arról, mi a valóság, és hogy a közösségi média mennyire valóságos. Kiderült: a diákok nagy része nem itt ismerkedik. Tisztában vannak azzal, hogy nem azt kapják, amit látnak; a személyes kontaktot fontosabbnak értékelik. A témához egy játékot kapcsoltunk, montázst kellett készíteniük az ideális nőről és férfiról.

Megfogalmazták: jó volt erről a témáról beszélni, hiszen, ha otthon kiderül a szerelmi viszony, a gyermek cikinek érzi a szülővel való beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában