Fellépésre utaztak

2018.01.28. 20:39

Szívet melengető szlovén-magyar baráti találkozó fehérvári résztvevőkkel

Kedves meghívásnak tett eleget a Fm. Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának Nőszirom Énekkara.

Márkus Hilda (Civil Tudósító)

A két közösség évek óta jó kapcsolatot ápol

Fotó: Márkus Hilda

Fellépésre utaztak szombaton a szlovéniai Hodosra A magyar kultúra napja alkalmából.

A két közösség már évek óta jó barátságot ápol, kölcsönösen hívják egymást szereplésekre. Hiába a több száz kilométer, a szeretet, a barátság összeköti a két ország tagjait. Az Isten áldd meg a magyart című eseményt a Hodosi Őrség Művelődési és Turisztikai Egyesület szervezte. A többi között felléptek a Pártosfalvi KÁI versmondói, a Storklja Énekkar Sal, a Nőszirom Énekkar Székesfehérvárról. Az énekkart elkísérte a Fejér megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának jelenlegi elnöke Vadon Gábor és Szalai Gábor a klub volt elnöke is.

A szíveket-lelkeket melengette a kétnyelvű Himnusz elhangzása, a magyar versek a gyermekek tolmácsolásában, s a helyi dalkör bemutatkozása.

A két közösség évek óta jó kapcsolatot ápol
Fotós: Márkus Hilda

Csodálatos látvány volt a hímző szakkör kiállítása is, melynek megnyitója a fellépések után volt. A finom, kora esti vacsora után kötetlen barátkozásra, ismerkedésre került sor. A vendéglátókat az énekkar visszavárja májusban a XI. Katona Nóta-katona Dalos találkozóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában