Kirándulni jó!

2018.01.31. 07:20

Kitűnő téli túrát szerveztek a soponyaiak

Január végén rendezték meg hagyománnyá vált téli túrájukat az általános iskola tanulói és kísérőik.

Hollósi Lászlóné, Szanyi-Nagy Judit

Jóleső fáradtsággal értek haza a tanulók és kísérőik

Fotó: az iskola

A téli túrán a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola harminc diákja vett részt, Molnárné Strohéber Zsuzsanna vezetésével. Túráink során tanulóinkat a természet szeretetére, védelmére, szépségeinek felfedezésére ösztönözzük és neveljük.

Mostani utunk első állomása az abaligeti cseppkőbarlang volt, melyben a cseppkőképződmények mellett a barlangban telelő denevéreket is megfigyelhettük. A Denevérmúzeumban számos hasznos és érdekes információt tudtunk meg ezekről a repülésre képes emlősökről.

Ezután a ragyogó időben körbesétáltuk Orfűn a Pécsi-tavat. A séta során a Mecsek lankáin nyíló hunyorban, hóvirágban és kankalinban gyönyörködtünk. A diákok élményekkel telve tértek haza.

Jóleső fáradtsággal értek haza a tanulók és kísérőik
Fotós: az iskola

A túrát megelőzően pedig a kitűnő diákok – az első, második, harmadik, negyedik, ötödik és nyolcadik osztály összesen 22 tanulója – hagyományosan diáktársaik előtt vehették át kitűnő félévi bizonyítványaikat Hollósi Lászlónétól, az általános iskola igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában