Településfejlesztés

2018.01.11. 19:05

Milliós beruházások jönnek Abán és környékén

Még április 28-án, egy sajtótájékoztatón jelentették be: a megye 69 települése pályázott sikeresen a településfejlesztési programban.

Szanyi-Nagy Judit

hjh

Aba és környékét tekintve minden egyes település részesült a támogatásban. Legutóbbi információink szerint a kivitelezések még az idén megkezdődhetnek az érintett településeken.

A pályázat során Aba 150,6 millió forint támogatást nyert új bölcsőde építésére és az óvoda felújítására. Emellett az önkormányzat 46,2 millió forintból elvégezheti az abai orvosi rendelő, valamint a bodakajtori közösségi ház és az orvosi rendelő épületének épületenergetikai korszerűsítését.

Csősz önkormányzata 66,1 millió forintot nyert: felépül a falu egészségháza, melyben helyet kap az orvosi rendelő és a védőnői kiszolgáló helyiségek is. A projektzárás időpontja ez év december 31-e. Káloz a községi, helyi termelői piac kialakítására 67,1 millió forint támogatást nyert. A projekt tervezett befejezési dátuma 2019 júniusa.

Soponya 197,5 millió forint támogatást tudhat magáénak, amely összeget a Gorsium-Soponya-Fácános ökoturisztikai kerékpáros útvonal kiépítésére költik. Emellett 50 millió forintot a felszíni vízhálózat rekonstrukciójára használnak fel.

Tác önkormányzata 60,7 millió forintot nyert az egészségügyi alapellátás (orvosi és védőnői intézmény) infrastrukturális fejlesztésére, továbbá 276,8 millió forintot a Gorsium turisztikai célú kerékpárút fejlesztésére. Emellett a Gorsium Általános Iskola is megújulhat, 30,1 millió forintból. A támogatásból felújítják a tetőszerkezetet, korszerűsítenek három tantermet és a folyosót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában