fejlesztések

2018.01.05. 08:00

Megújul a lepsényi Fekete István Általános Iskola és fűtése

Az önkormányzat 126,6 millió forint pályázati támogatást nyert az általános iskola épületének és fűtésrendszerének korszerűsítésére.

V. Varga József

Az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán, az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése címen, 126,6 millió forintot nyert a Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének és fűtésrendszerének fejlesztésére. A támogatási szerződést már aláírták, s a napokban a közbeszerzési eljárást is kiírták – tudtuk meg Salamon Béla polgármestertől.

A lepsényi általános és művészeti iskola utca felőli homlokzata Fotó: FMH-archív

A beruházás nyomán a fenntartható és környezetbarát megoldások alkalmazásával a mai kornak megfelelő energetikai színvonalra kerül az iskola épülete és fűtésrendszere. A munkálatok során elvégzik a külső homlokzat hőszigetelését, és új nyílászárókat szerelnek be. Egyúttal kicserélik az elavult fűtésrendszert, valamint napelemeket is felszerelnek az épületre.

Salamon Béla polgármester Fotó: FMH-archív

A tervezett felújítással elérhetőbbé válik, hogy a település közintézményei fenntartható és környezetbarát módon, s egyúttal költséghatékonyan tudjanak üzemelni, valamint az eddigi energiaveszteség csökkentésével biztosítottabbá váljon az iskola károsanyag kibocsátásának csökkentése. A projekt befejezése idén november végére várható – tette hozzá a nagyközség polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában