Elismerés

2018.01.01. 20:15

Díszpolgár lett a kápolnásnyéki iskolaigazgató

A település decemberben először adományozott díszpolgári címet Vörösmarty Mihály születésnapja tiszteletére.

S. Töttő Rita

Marosánné Gáti Gabriella a címmel

Fotó: Istvánovits Renáta

Marosánné Gáti Gabriella iskolaigazgató részesült az elismerésben.

Az év végén rendhagyó eseményre került sor Kápolnásnyéken. A falu szülötte, Vörösmarty Mihály születésnapjának tiszteletére rendeztek fáklyás felvonulást és gálaestet, amelyen ezúttal díszpolgári címet is kiosztottak. A helyi képviselők ugyanis még 2017-ben alkották meg rendeletüket, amely ezt lehetővé teszi. A nyéki képviselő-testület Marosánné Gáti Gabriella részére adományozta a Kápolnásnyék Díszpolgára címet. A díjazott irányításával működik 1992. augusztus 1-je óta a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A képviselő-testület igazgatói javaslatra, középfokú oktatási intézményt – gimnáziumot – alapított az 1994/95-ös tanévben.

Marosánné Gáti Gabriella a címmel
Fotós: Istvánovits Renáta

Az akkori önkormányzat tulajdonában és fenntartásában lévő Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 12 évfolyamos képzés beindításával, megszervezésével Marosánné Gáti Gabriellát bízta meg, aki jelenleg több mint hétszáz diák taníttatásáért felel. Laudációjából kiderült: az iskola érdekeinek fontosságát mindig szem előtt tartotta – a település iskoláját megyei elismertség szintjére emelte. Törekedett a pedagógusi kart úgy kialakítani, hogy minél képzettebb tanárai, nevelői legyenek az iskolának, s mindig kiállt az elismerésükért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában