Csajos tömörülés

2018.01.30. 10:00

A közös időtöltés a fontos az iváncsai fiatal civilek életében

Kiállítások, közös vacsorák, kellemes beszélgetések is hozzátartoznak a fiatal civilek életéhez az aktív szervezésen kívül.

R. Szolga Réka

Az Iváncsai Fiatalok Klubja a település legfontosabb eseményein biztosan közreműködik

Fotó: Hajdu Bettina

Leginkább rendezvényeket szervez az Iváncsai Fiatalok Klubja. Aktív rendezőként és résztvevőként vannak jelen a település életében. A majális például a családokról szól: ekkor vetélkedőkkel, szórakoztató műsorokkal, versenyekkel lepik meg a lakosságot. Falunapkor az éjszakai kalandtúra rendezői, amely során „erdős-zugos” helyeken sötétben kell feladatokat megoldani az erre vállalkozóknak. A harmadik eseményük pedig ősszel a szüreti felvonulás.

Az év elején sem unatkoznak, ilyenkor is remek ötletek születhetnek, amikor egy mozira, közös evésre összejön a banda. Hajdu Bettina, az egyesület elnöke és szószólója elmesélte, hogy múzeumba, kiállításokra szintén szívesen járnak együtt. Nem a programok szervezésére korlátozódik a tevékenységük, az Iváncsai Fiatalok Klubja egy baráti kör. Úgy érezték, kell egy név, egy keret a közösségi eseményeknek, hiszen így támogatáshoz is könnyebb jutni. Az önkormányzat számos esetben segíti őket.

Az Iváncsai Fiatalok Klubja a település legfontosabb eseményein biztosan közreműködik
Fotós: Hajdu Bettina

Több mint tíz fiatal csatlakozott már a 2016 óta bejegyzett egyesülethez. Hajdu Edina, Nikovics Adrienn, Hajdu Fruzsina, Lepsényi Alexandra, Veszeli Kristóf, Mikovics Adrienn neve hangzott el, a legaktívabb, legsegítőkészebb tagokként említve. A nevek hasonló csengése nem véletlen, „egy vérből” valók. Újabban afféle „csajos tömörülés” a jellemző, korábban a fiúk többet segítettek – vélte Bettina. Legutóbb egy januári „utókarácsonyi” vacsorán ültek össze. Akkor ugyanis egy kötetlen évértékelő zajlott, illetve megbeszélték az idei év teendőit. Sikeresnek találták az eddigi munkát, megfeleltek a község elvárásainak, ugyanakkor adódtak lehetőségek arra, hogy kötetlenül jól érezzék magukat – tette hozzá az elnök. Iváncsa egy kellemes éttermében hívták össze a csapatot. Megbeszélték: minden programot egy kicsit átalakítanak.

Első számú céljuk, hogy új tagokat toborozzanak. Bettina szerint kissé passzívak a fiatalok, a virtuális világban vannak elmerülve. Az egyesület tagjai viszont a közösségi élet hívei, az emberekért tevékenykednek. Egyre nehezebb kitalálni olyan programokat, amelyek vonzóak lehetnek a különböző korosztályok számára – fejtette ki.

Hajdu Bettina, elnök

Hamarosan a Body kiállításra mennek közösen. Ez a klub soron következő eseménye. A fiatalok klubja az idén is aktív lesz a helyi közéletben – ígérte Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában