Szilveszter

2018.01.01. 17:02

A főtéren, pezsgővel köszöntötték az új évet Iszkaszentgyörgyön

A hagyományteremtés szándékával gyűltek össze az újév első órájának végén az iszkaszentgyörgyiek a falu főterén, hogy a polgármesterrel közösen, pezsgővel köszöntsék az új évet.

B. Kiss László

A falumegújítási versenyre készülve tapasztalták, hogy több helyen is a közösségteremtés szándékával új év köszöntő rendezvényeket tartanak. Nos, azt gondolták, ami jó gyakorlat, azt nem szégyen lemásolni – mondja Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy polgármestere az első ízben megrendezett nagy iszkai szilveszteri koccintásról. (A község, miként azt az elmúlt napokban már hírül adtuk, az országos falumegújítási verseny 2017 évi győztesen lett, így Iszkaszentgyörgy képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.)

A dolognak nem csináltak túl nagy hírverést, mégis több tucatnyian gyűltek össze január elsején hajnali egy órakor a falu főterén, hogy meghallgassák rövid köszöntőjét, és üdvözöljék egymást, koccintsanak egymás egészségére az új év alkalmával – folytatja a polgármester.

Több tucatnyian gyűltek össze az új év első óráiban Iszkaszentgyörgy főterén
Fotós: önkormányzat

A köztársasági elnök új évi beszédét, illetve a számos, házilagos tűzijáték lezajlása után több komplett baráti társaság is elsétált Iszkaszentgyörgy főterére, ahol üvegkelyhekben, magyar pezsgővel koccintattak. Az esemény résztvevői azzal váltak el egymástól, hogy 2019 január elsején ismét találkozni fognak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában