Megtették az első lépést

2018.01.31. 07:40

Ingyenes informatikai képzés indult Lajoskomáromban

Hétfőn lezajlott az első alkalom – ma pedig ismét digitális randevút tartanak a helyi könyvtárban.

Szanyi-Nagy Judit

hnjhg

„Első lépések a digitális világba” címmel indult informatikai képzés hétfőn a lajoskomáromi könyvtárban. Az alapszintű tanfolyamra olyan jelentkezőket vártak, akik nem (igazán) ismerik a digitális technológia és a számítógépek világát: gondban vannak az internethasználattal vagy az e-mail küldéssel.

Az első alkalmon adategyeztetés, papírmunka volt, azt követően az alapfogalmakat vették át a tanulni vágyók: többek között megismerték, mit jelent és mit csinál a winchester, a szoftver és a hardver. Emellett az oktató egy beszélgetés keretében azt is felmérte, ki milyen szinten mélyült el az informatika témakörében, a résztvevők mit szoktak csinálni a számítógépen – tudtuk meg Szücs Zsuzsanna könyvtárostól, aki a képzés helyszínét és létrejöttét biztosítja.

Az alapokat beszélték át az első alkalmon Fotó: Szücs Zsuzsanna

A kurzusra elsősorban az idősebb korosztály képviselői jelentkeztek. A beszélgetésből kiderült: van, aki azért szeretné elvégezni a

kurzust, mert zavarja, hogy a gyermeke könnyedén használja a számítógépet, ő pedig egyáltalán nem ért hozzá. De a résztvevők között akad olyan is, akit a türelmetlen unoka próbált tanítani, így jött rá: elkél neki egy olyan szaksegítség, aki sokszor elmagyaráz egy-egy folyamatot. Többen a közösségi oldalon szeretnének aktívak lenni, szívesen böngésznének recepteket, és érdeklődnek a világ hírei iránt is.

Mint azt Szücs Zsuzsannától megtudtuk: az oktatót, Kerekes Lajost, a Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Krúdy Gyula Szakközépiskolája és Szakiskolája tanárját jól ismerik a helyiek, hiszen a szakember szinte minden évben Lajoskomáromba látogat. Korábban volt, hogy egy könyvtári keretek között szervezett tanfolyamon oktatott.

Bár erre a kurzusra már nem lehet regisztrálni, a nyár előtt még indulhat egy alapképzés, ha arra van újabb tíz-tizenöt jelentkező. A mostani kurzus alanyai heti két alkalommal találkoznak, és március végére akár már emelt szinten is végezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában