Szörnyűségek

2018.01.22. 22:00

A holokauszt szörnyűségeire emlékeztek a Zsinagóga emlékműnél

– Mit kell tennünk, hogy a holokauszthoz hasonló szörnyűségek soha többé ne történjenek meg velünk? – tette fel a kérdést a jelenlévőknek Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a Zsinagóga emlékműnél megrendezett holokausztmegemlékezésen, amelyet a Wannsee-i konferencia 76. évfordulója alkalmából tartottak.

R. Szolga Réka

as

Fotó: NAGY NORBERT

Az esemény a Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége, valamint a Székesfehérvári Zsidó Hitközség rendezésében zajlott.

Szikora János kérdésével utalt azokra az időkre, amikor a zsidóságot elhurcolták, miközben az út széléről számos civil szó nélkül nézte végig tortúrájukat.

A Zsinagóga emlékműnél tartották a megemlékezést Fotó: NN

- Ez a megemlékezés alkalmas arra, hogy felelevenítsük mindazokat a tényeket, tragédiákat, amelyek hozzájárultak a 74 évvel ezelőtti holokauszthoz – emelte ki beszédében Herczog Edit volt EP-képviselő. Az eseményen a Székesfehérvári Zsidó Hitközség, a Raoul Wallenberg Egyesület és több politikai párt helyi szervezete is képviseltette magát. Az Alba Plazában Török Ferenc „1945” című filmjének vetítésével folytatódtak a programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában