közszolgáltatás

2018.01.31. 12:00

A helyi tudástőkét gyarapítják, fejlesztik Sárbogárdon

Az elkövetkezendőkben az európai uniós pályázati támogatás segítségével a járás hat településén valósul meg a humán közszolgáltatások integrált fejlesztése.

V. Varga József

Sükösd Tamás (b), Varga Gábor és Ruff Tamás

A konzorcium 450 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új humanizmus – a humán kapacitás fejlesztése Sárbogárd térségében elnevezésű projekt végrehajtására. A pályázat nyomán Sárbogárdon és a környékén lévő további öt településen

– Alap, Cece, Hantos, Nagylók, Sárkeresztúr – integrált módon fejlesztik a humán közszolgáltatásokat, javítják a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférést, elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás és a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén – összességében a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

Köznevelés és felnőttoktatás  Fotó: FMH-archív (VV)

A megjelenteket – az érintett települések polgármestereit, az intézmények képviselőit, a szakembereket és a sajtó képviselőit – Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte tegnap a projektnyitó nyilvános

részében.

A program tudnivalóit Ruff Tamás szakmai vezető ismertette. Amint kifejtette: a projekt megvalósításával a konzorciumi partnerek – az érintett önkormányzatok, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány, a Kodolányi János Főiskola és az Echo Innovációs Műhely – hozzá kíván járulni Sárbogárdon és környékén az egyes humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javításához, ezáltal is fejlesztve az általuk ellátott szolgáltatások minőségét és hatékonyságát. Azon a módon, hogy az elérhető alapszolgáltatások a helyi kisközösségekben személyre szabottan valósuljanak meg. A szolgáltatásokba bevonják a nem állami szervezeteket, azok tervezésébe és fejlesztésébe pedig a lakosokat.

Sükösd Tamás (b), Varga Gábor és Ruff Tamás Fotó: V. Varga József

A program hozzájárul a gyermekek és tanulók – kiemelten a hátrányos helyzetűek – közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáféréséhez, az iskolán kívüli programok megvalósításán keresztül (személyiség- és kompetenciafejlesztés). A projekt célcsoportja a hátrányos helyzetű, aktív korú és a fiatalkorú lakosság, a helyi közszolgáltatásban dolgozók, valamint a potenciális alkalmazottak és a társadalmi partnerek. Fontos elem a kisgyermekkori nevelés hozzáférhetőségének és az óvodapedagógusok képzettségi szintjének emelése, a család szerepének erősítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában