Együtt, közös erővel

2018.01.08. 20:35

Február közepéig befejeződhet a külső helyreállítás Polgárdiban

Hétfőn minden fennakadás nélkül megkezdődött az oktatás a Széchenyi általános iskolában – mondta el lapunknak Kárpátiné Frank Éva igazgató. Öt osztály költözött új helyre.

V. Varga József

df

A két ünnep között váratlanul érkező vihar hatalmas károkat okozott a településen. Az iskolánál megdöbbentő állapotok alakultak ki, a tornacsarnok tetejét elbontotta a szél.

A városgondnokság munkatársai és a Klebelsberg Központ szakemberei közösen befejezték az épületek veszélyes elemeinek eltávolítását, megtisztították a közterületeket – tájékoztatta tegnap kora este a hírlapot Nyikos László polgármester. A biztosítótársaságok elvégezték a károk felmérését, várják megállapításaikat. A sérült napelem-paneleket az alvállalkozó eltávolította, ezáltal a helyreállítási munkákat zavartalanul lehet végezni.

– A szakipari munkát a Klebelsberg Központ koordinálja, a városnak az a feladata, hogy minden segítséget megadjon a számukra – hangsúlyozta a polgármester. – A fehérvári tankerülettel napi kapcsolatban vagyunk.

Az önkormányzat napi kapcsolatban van a tankerülettel, az együttműködés kimagasló. Ha az időjárás engedi, várhatóan február közepéig befejeződik a tornacsarnok és az iskola tetőszerkezetének teljes helyreállítása, s azután következhetnek a belső munkálatok, a villamossági rendszerek javítása és a sportpadló cseréje – húzta alá Nyikos László polgármester.

Befejeződött a veszélyes elemek eltávolítása Fotó: Nagy Norbert

– A diákok biztonságban vannak, ezt közös erővel megteremtettük – fogalmazta meg Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója. – A tanítás január 8-án reggel zavartalanul megkezdődött, s ezzel párhuzamosan a tankerület által lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesével szerződést is kötöttünk. Hétfőtől csaknem negyven munkással dolgoznak a helyszínen. A tornacsarnok tetejét korszerű eljárással szigetelik, az iskola magastetejét pedig cserepezik. Azon dolgozunk, hogy a diákok mielőbb visszatérhessenek megszokott tantermeikbe.

Kárpátiné Frank Éva iskolaigazgató elmondta: tegnap minden fennakadás nélkül megkezdődött a tanítás az iskolában. A múlt héten felújítottak egy eddig használaton kívüli tantermet, valamint az önkormányzat és az egyházak is közreműködtek a megoldásban. Így minden diák elhelyezése megoldódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában