felújítás, korszerűsítés

2018.01.16. 08:00

Elkészült a velencei Dr. Entz Ferenc iskola új emeletráépítése

Elkészült az új emelet a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületén. A velencei szakiskolában azonban további munkálatok várhatók.

S. Töttő Rita

Elkészült az emelet a szakiskolán Fotó: Igari Balázs

A 2017-es nyári szünetben kezdődtek meg a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium emeletráépítési beruházásának munkálatai, mostanra pedig már megtörtént az épület hivatalos műszaki átadása-átvétele is.

Ahogy azt már korábban megírtuk, az emeleten négy új tanterem is helyet kap, amellyel lehetővé válik, hogy az intézmény diákjai és tanárai komfortosabb körülmények között vehessenek részt az iskola életében. A műszaki átadást követően, január elején megkezdődött az épület alsó szintjeinek takarítása, helyreállítása, valamint a berendezések visszaköltöztetése. Amennyiben megérkeznek az új tantermekbe, irodákba a megrendelt bútorok, és a hatóságok kiállítják a használatbavételi engedélyt, semmi akadálya nem lesz már a beköltözésnek és az ünnepélyes átadásnak. Erre előreláthatóan február elején kerülhet sor.

Elkészült az emelet a szakiskola tetején Fotó: Igari Balázs

Az iskola életében azonban további nagy tervek is vannak: energetikai korszerűsítést valósítanak meg az épületen, azaz kicserélik a nyílászárókat és a kazánt, valamint napelemeket helyeznek el. Emellett az iskola egy több mint 1 milliárd forintos új tornacsarnokot is kap a közeljövőben, amely az iskolai testnevelési igények és a tömegsport kiszolgálása mellett az Alba Regia SC (Alba Fehérvár) utánpótlás bázisa is lesz egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában