17 töltőállomás segít

2018.01.30. 08:30

Egyes kutak átveszik a használt sütőolajat Fejér megyében

Ahogy lapunkban már megírtuk, a Depónia székesfehérvári, Palotai úti hulladékudvarában és a csalai telepen 10 liter használt olajat díjmentesen leadhatnak a fehérváriak.

Majer Tamás

Több MOL benzinkúton azonban nemcsak a megyeszékhely polgárai, hanem bárki leadhatja a háztartásában felgyűlt használt sütőolajat.

Tavaly decemberben majdnem duplájára emelkedett az átvevőhelyként is szolgáló töltőállomások száma. Egészen pontosan 356 benzinkúton van erre már lehetőség.

– A minimális mennyiség nincs meghatározva, s bármilyen edényben leadható a használt sütőolaj. Fontos kiemelni, hogy kizárólag a lakossági eredetű és kiszerelésű sütőzsiradékot veszik át a kijelölt töltőállomásokon – fogalmazott lapunk vonatkozó kérdéseire a MOL.

Fejér megyében a társaság egy-egy adonyi, dégi, dunaújvárosi, ercsi, gárdonyi, sárbogárdi és sárkeresztesi, két-két fülei, móri és velencei, valamint négy fehérvári benzinkútjánál vehető igénybe a díjmentes szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában