kolbász és hurka

2018.01.21. 19:44

Disznótoros a soponyai borháznál

Hova gondolok, célzó vízről szó se volt – tódítja egyöntetűen a kompánia. Fogó-pálinkáról annál inkább – árulják el.

V. Varga József

Soponya, disznótoros

– Az adott esztendő során két dolog biztos – foglalja össze nagy hamarjában a borgenerálisok alapvetését Ulcz Gyula elnök-nagymester. – A szüret és a disznóvágás!

A Soponyai Hegyközségi Egyesület, illetve a Soponyai Borgenerálisok Borrendje illusztris tagjai már elképzelni sem tudják a januárt a baráti összejövetel nélkül, amikor is nekiveselkednek a szülőktől, nagyszülőktől eltanult munkának, a disznóvágásnak. A hagyománynak, a rituálénak.

Heten a hastok körül – jobbról böllér uram, Magyaródi Gyula Fotó: V. Varga József

Böllér uram, Magyaródi Gyula (amúgy a hegyközség elnökhelyettese) keze alatt szinte ég a munka, de a többiek is – Farkas József, Kovács Mihály, Szabó László és Vörös Gergely – derekasan kiveszik a részüket az egyre sorjázó feladatokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában