SÉTA

2017.12.23. 10:30

Arany Jánost szavalták a műszaki iskolában

Iskolánkban sok év után újra megrendezésre került a széchenyis szavalóverseny. Ezt a házi megmérettetést Arany János születésének 200. évfordulója hívta életre.

mkm

A versenyre mindenki egy saját maga által választott művel készülhetett, így változatos verseket hallhattunk.

Voltak egészen rövidek, de hallottunk hosszú lélegzetűt, voltak bohókások, de akadtak egészen mély értelmeket rejtők is. A versenyre bárki jelentkezhetett, és meglepő módon közel 20 versenyző meg is mérettette magát, ami bevallom, szokatlan egy műszaki iskolától.

A szavalatokat négytagú tanári zsűri értékelte, és miután mindenki elmondta versét, visszavonulva meghozták döntésüket. Mellettük a közönség is szavazhatott a legszebben elmondott versre. Mindkét esetben Horváth Alexandra 10.D osztályos tanuló bizonyult a legjobbnak. Mögötte Gavallér Gergő 9.F és Rick Alma 9.G osztályos tanuló osztozott a 2. helyen. A bronzérmet Ladi Botond

és Hargitay Nóra érdemelte ki, mindketten a 9.G osztályból.

A felvétel a Széchenyi szakgimnázium házi szavalóversenyén készült Fotó: Szele Zsófia

Reméljük, tanáraink a továbbiakban is szeretnének további hasonló versenyeket szervezni, hogy a diákok megkedveljék az irodalom szépségét és művelődjenek ezen a téren is.

Sebők Dániel, Tardy Sámuel 12.D

Széchenyi szakgimnázium

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában