tucat díjak

2017.12.18. 08:00

Tizenegy országos, kertszépítő díj öt év alatt a pusztaszabolcsiaknak

Példás kertművelők lakják a kisvárost: 2013 óta egy híján egy tucat országos díjat zsebelhettek be munkájuk elismeréseként.

Czöndör Mihályné

A 2017-es év pusztaszabolcsi országos első helyezettjei Kovács Szilvia ötlegazdával Fotó: önkormányzat

Öt éve vesz részt Pusztaszabolcs a Magyarország legszebb konyhakertje versenyben. 2013-ban tíz helyi kert nevezett a megmérettetésre, számuk aztán 2017-re már harmincra növekedett. A kert mérete szerint hat, illetve egy közösségi kategóriában lehet indulni a versenyen.

Az elmúlt öt év alatt tizenegy országos díjat nyertek a pusztaszabolcsi kertek. A résztvevő kerttulajdonosok Kertbarát klubot alakítottak. Ebben az évben a Fekete házaspár kapta meg harmadik alkalommal az országos, örökös díjat.

A 2017-es év pusztaszabolcsi országos első helyezettjei Kovács Szilvia ötlegazdával Fotó: önkormányzat

Országos díjat kapott még Kerepesi Vince és közösségi kategóriában a Zsiráf Óvoda. Országos Dicsérő Oklevélben részesült példás kertműveléséért: Bökényi Margit, aki öt éve vesz részt a konyhakert versenyben, László Jánosné és a Manóvár Óvoda, valamint a Börzsei házaspár, akik már második alkalommal kaptak Országos Dicsérő Oklevelet. A konyhakerti verseny mennyiségi- és minőségi mutatói óriási fejlődést mutatnak. Kijelenthetjük, hogy a kertműveléssel a család szükségleteit kielégítő egészséges és kifizetődő zöldség- és gyümölcsféle kerül az asztalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában