Országos Diáktanács

2017.12.09. 13:00

Megszállták Székesfehérvárt az ország diákjai

Megkezdte kétnapos programját az Országos Diáktanács Székesfehérváron. A városba az ország minden megyéjéből érkeztek diákok.

Szanyi-Nagy Judit

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár

Fotó: Fehér Gábor

- A köznevelés rendszerében kiemelten fontos, hogy visszajelzést kapjunk a tanulóktól arról, milyen irányba folytassuk a rendszer működtetését, fejlesztését – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Ezt a folyamatot az Országos Diákparlament segíti elő, amely eredetileg háromévente ült össze. A diáktanács tagjait idén év elején választották meg. A testület havonta-kéthavonta ülésezik, és az Országos Diákparlament ötvenpontos ajánlását beszélik át a rendezvény keretében.

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár
Fotós: Fehér Gábor

Az ötven pont csaknem kétharmadával foglalkoztak már korábban. A pontokat igyekeznek tematikusan megtárgyalni: például a továbbtanulással vagy a szakképzéssel kapcsolatos ügyekkel foglalkozó blokkokban.

A tárgyalások mellett rendhagyó módon ezúttal csapatépítés is szerepet kap a programban. A diákokat Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában