mozaikkereső játék

2017.12.22. 14:00

Kilencvenhat évesen nyerte meg az autót

Nemes Ferenc nyerte meg lapunk nyereménysorsolásán a személyautót. Bodajki olvasónk 96 éves múlt, és csak motorkerékpárra rendelkezett jogosítvánnyal.

B. Kiss László

Nemes Ferenc 1921. november 18-án született. Tősgyökeres bodajki, a katonaidőt és a hadifogságot – meg egy hét hónapos dunaújvárosi tartózkodást leszámítva – mindig a közelmúltban várossá avanzsált szülőfalujában élt.

Évtizedek óta előfizetője a Fejér Megyei Hírlapnak

Arra, hogy mióta előfizetője a Fejér Megyei Hírlapnak, már nem emlékszik, de – mint megjegyezte legalább huszonöt éve biztosan.

- Mindennap elolvasom a Hírlapot, méghozzá az elejétől a végéig az összes cikket. Csak azt hagyom ki, amelyről messziről virít, hogy nagyon nem érdekel – mondja az idős férfi.

Nemes Ferenc szerencsésnek mondhatja magát, na, nem csupán az értékes nyeremény miatt, de azért is, mert – mert mint mondja – hajlott kora ellenére nem fáj semmije. Tavaly még szemüveg sem kellett neki az olvasáshoz, mostanában azonban már elfárad a szeme, ha sokat olvas.

Nemes Ferenc több mint fél évtizede özvegyült meg. 1949-ben házasodott meg, feleségével több mint 61 évet éltek meg együtt. Öt gyerekük született, három leány és két fiú. Tíz unokája és 13 dédunokája van. A dédunokák közül 20 esztendős a legidősebb és három a legkisebb.

Nemes Ferenc évtizedek óta hűséges olvasója lapunknak Fotó: N. N.

Harmincötezer szelvény érkezett az olvasóktól

Szerda délután a nyertesek kisorsolásával lezárult mozaikkereső játékunk, amely rekordrészvételt hozott. A négy megyei napilap által ötödször meghirdetett nyereményakcióban az Otthon vagyok magazinban megjelent gyűjtőszelvényre kellett felragasztani a tíz sorszámozott mozaikdarabot. Olvasóink lelkesen gyűjtögettek és a játékra végül több mint 35 ezer szelvény érkezett, így ez lett az eddigi legsikeresebb mozaikkereső játék.

A Veszprémben tartott nyilvános sorsolásra olvasóink közül többen eljöttek, Őze Éva közjegyző jelenlétében húzták ki a nyertesek nevét. Nemes Ferenc a fődíjat, a Renault Capture személyautót nyerte meg.

Több más szerencsés is van Fejérből

Természetesen számos további értékes nyeremény is gazdára talált, így nem csak a bodajki idős úr az egyetlen Fejér megyei nyertes. (A nyertesek pontos listáját ide kattintva találja meg.)

Nem ülhet a nyeremény autó volánja mögé

Nemes Ferenc nem használhatja a frissen nyert autót. Kora miatt már semmiképpen nem ülhetne a volán mögé. Egyébként autóra jogosítványa soha nem volt – tudtuk meg tőle. Mi lesz akkor a gépkocsi sorsa? – kérdeztük.

- Ezt még nem tudom, nagyon friss még ez a dolog. Várhatóan januárban vehetem át az autót. Akkor talán már többet tudok majd mondani. Persze, azt még meg is kell érni – válaszolta idős olvasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában